Sponsor in de kijker : Mmoyo

KFCT ging op bezoek bij Mmoyo, het Turnhoutse bedrijf met een groot hart voor transport en logistiek. We spraken met Mil Verschueren en Paul Martens, de oprichters en bezielers van het bedrijf.

Jullie tagline is ‘Logistics solutions’. Wat houdt dat juist in?

Mmoyo is geen standaard transport bedrijf, maar een bedrijf dat net dat extra stapje wil zetten voor haar klant. Wij ontzorgen de klant en bieden een totaalpakket op maat aan. Van het demonteren en transporteren van producten tot het installeren ervan. Maar ook een klant die op zoek is naar een partner voor enkel het transport is meer dan welkom bij ons. Onze klant is koning.

Wie zijn jullie klanten?

Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk gerenommeerde bedrijven uit België. Onze wagens zie je dus vooral in eigen land rijden, maar ook in Nederland, Luxemburg en Duitsland kom je Mmoyo tegen op de weg.

Hoe is Mmoyo ontstaan?

Mmoyo is in 2015 ontstaan vanuit een overname van een kleine firma. Destijds had het bedrijf een 12-tal medewerkers en een 7-tal voertuigen. Anno 2022 zijn we sterk gegroeid. Niet alleen in aantal medewerkers en voertuigen, maar ook qua ervaring om gepaste oplossingen te bieden aan onze klant.

Personeel vinden is niet gemakkelijk tegenwoordig. Aan welke eisen moet een goede werknemer bij jullie voldoen?

Een werknemer van Mmoyo is niet enkel chauffeur. Onze mensen zetten samen met het bedrijf dat extra stapje en zijn dus tegelijkertijd ook gespecialiseerd in montage en plaatsing. Wij geven de voorkeur aan kandidaten met technische skills die niet bang zijn om hun handen uit de mouwen te steken.

Onze vloot bestaat uit zowel kleinere bestelwagens als vrachtwagens. Bij voorkeur heeft een kandidaat een rijbewijs C, maar ook met een rijbewijs B kan je bij Mmoyo aan de slag.

Een medewerker van Mmoyo komt terecht in een leuk team met voldoende doorgroeimogelijkheden. Veiligheid op en naast de weg staat bij ons voorop! Daarom bieden wij nieuwe medewerkers eerst een interne opleiding aan. Maar ook de rest van het team volgt jaarlijks de verplichte opleidingen zoals EHBO, het gebruik van een tachograaf,…

Waar staat Mmoyo voor?

Een klant moet op Mmoyo kunnen rekenen. Een woord is een woord, afspraak is afspraak! Zo bouwen wij vertrouwen en een jarenlange samenwerking op.

Wat is de toekomstvisie van Mmoyo?

Mmoyo wil op een gezonde, gecontroleerde manier een mooie groei realiseren. En dit samen met onze partners en onze medewerkers.

Welke connectie heeft Mmoyo met KFCT?

Wij zijn allebei enkele jaren van dichtbij betrokken geweest bij de club. Als lid van de commerciële cel hebben wij de club zien groeien en een mooie tijd gehad. Tegenwoordig blijven we wat meer op de achtergrond, maar kan KFCT nog elk jaar rekenen op onze financiële en extra-sportieve steun.

Welke goede raad hebben jullie nog voor onze club?

Blijf hard werken, op een financieel gezonde manier.  Blijf vooral de jeugd centraal zetten en kansen bieden, want daar zit de kracht van KFCT. Een goede jeugdopleiding resulteert in mooie prestaties binnen het A-team. Kijk maar naar de huidige kern. Een team vol KFCT-jeugd dat zowel op als naast het veld één blok vormt.

 

Mil, Paul, bedankt voor het interview en heel veel succes met de verdere groei van dit mooie bedrijf.

 

Interesse om als chauffeur-monteur aan de slag te gaan bij Mmoyo? Stuur uw kandidatuur door naar geertdijckmans@groupmartens.be

Mmoyo 3