Nieuws

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 47

K Bocholt VV - KFCT: Voorbeschouwing en Selectie

KFCT gaat zondagnamiddag op bezoek bij K Bocholt VV. De Limburgers staan momenteel twaalfde met zestien punten. Ze behaalden recent een twee op vijftien en staan twee puntjes boven ons.

Bocholt heeft het stamnummer 565 en zwart en wit klas kleuren. Ze begonnen de competitie met een 1 op negen tegen Londerzeel (1-1), KV Mechelen (2-0) en Tongeren (2-3). Hun eerst winst kwam er eind september op Pepingen-Halle (0-2). 

Lees meer
308840530 1167129647215555 8402269928671905462 N 3

Dave De Herdt: "Liever eens slecht spelen en winnen!"

Het interview begon eigenlijk met dik twintig minuten vertraging, Dave zat gebroken de wedstrijd te verwerken. Onze trainer begon er uiteindelijk aan, maar het zat diep. “We gaven anderhalve kans weg en kregen 2 doelpunten tegen. Je kan in een wedstrijd amper minder kansen weggeven. Dan zouden we beter eens een slechte wedstrijd spelen en toch winnen op een diefje. Al weken krijgen we complimenten, wat een goed voetballende ploeg dat we toch wel zijn. Ondanks onze huidige positie heeft bijna iedere ploeg schrik om tegen ons te spelen. En ook vanavond spelen we eigenlijk bijna de perfecte wedstrijd. Dit komt wel weer hard binnen.”

 

 

 

Lees meer
Jef Coeck

Jef Coeckelbergs na de thuisnederlaag tegen Hades

KFCT verloor zaterdagavond thuis tegen Hades met 1-2, de winnende treffer viel pas op de 95 minuut. Na de wedstrijd hadden we een interview met Jef Coeckelbergs. “Hoe zuur deze nederlaag, onze eerste helft was het beste wat we dit seizoen al lieten zien. We kwamen 1-0 voor, dik verdiend, maar vergeten het verder uit te bouwen. Tijdens de rust werd er geroepen en getierd in de bezoekende kleedkamer, en daardoor zien we een ander Hades de tweede helft. We kregen in die helft ook nog wel de beste kansen. Maar uit drie kansjes maken zij twee vermijdbare doelpunten. Ze waren in de slotfase ook tevreden met de puntendeling, maar ver in blessuretijd valt dan dat winnende doelpunt.” 

“Maar we moeten ook naar onszelf kijken, we hebben in de tweede helft te weinig gevoetbald, ook door het iets meer druk zetten van Hades. En we krijgen ook te veel doelpunten tegen, en daardoor ga je bij een voorsprong misschien automatisch iets terugzakken. Bij de 1-1 was er een twijfelachtige corner, en een wilde trap die knal de winkelhaak indraait. Bij de 1-2 gaven we te veel ruimte weg, en daar profiteren zij van. We mogen trots zijn op ons geleverde spel tegen topper Hades, maar blijven achter met een vrank gevoel.”  

Door Bart Goris

Lees meer
Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 46

KFCT - Hades Hasselt: Voorbeschouwing en selectie

KFCT ontvangt zaterdagavond Hades in het Stadsparkstadion. De ploeg uit Hasselt staat momenteel gedeeld derde in het klassement. Na twaalf wedstrijden behaalden ze eenentwintig punten.

RC Hades Hasselt heeft stamnummer 8721 en groen en wit als kleuren. Vorig jaar eindigden ze gedeeld twaalfde met tweeëndertig punten. Dit jaar doen ze het wel wat beter. 

Lees meer
Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 45

Racing Mechelen - KFCT: voorbeschouwing en selectie

KFCT gaat zondagnamiddag op bezoek bij Racing Mechelen. De club waar ex-bondsvoorzitter Francois De Keersmaecker voorzitter is staat momenteel gedeeld zevende in het klassement. Ze behaalden na elf matchen zeventien punten. De laatste twee speeldag namen ze wel een zes op zes.

Racing Mechelen heeft het stamnummer 24 en Groen en Wit als kleuren. Vorig seizoen speelden ze kampioen in onze reeks met één punt voorsprong op Pelt.

 

Lees meer