KFCT - FC Lebbeke: 2-2

Football 2147773 1925

KFCT – SK Lebbeke: 2-2

De wedstrijd tussen de twee promovendi kende uiteindelijk geen winnaar. KFCT begon nochtans heel sterk en kreeg in de eerste twee minuten al twee loepzuivere kansen maar kon de score niet openen. Jef Coeckelbergs en Berne Jacobs kregen in het eerste kwartier ook nog een kans maar het bleef 0-0. Aan de overkant pakte bezoeker De Pauw uit met een gemeten voorzet/schot , doelman De Fré zat er eerst nog tussen maar Van De Velde kon uiteindelijk de 0-1 op de bordjes zetten. Tegen het spelbeeld in kwamen de bezoekers zo op voorsprong.

De thuisploeg bleef mooi voetbal brengen en zag zijn inspanningen iets voor het half uur beloond toen Jef Coeckelbergs een voorzet kon binnenwerken. Turnhout bleef de betere ploeg en iets voor rust kwam de bal weer in de voeten van Jef Coeckelbergs maar deze keer mikte hij over.

Na de rust kwam Rico Coeckelbergs in de plaats van Berne Jacobs en bleef hetzelfde spelbeeld. KFCT had het meeste balbezit en enkele mooie kansen via Jef en Louis Coeckelbergs. Het was echter weer Lebbeke dat terug op voorsprong kwam via Van De Velde. Bij Turnhout lieten ze het hoofde niet hangen en na een mooie actie maakte Rico Coeckelbergs de gelijkmaker. Daarna waren er nog kansjes aan beide kanten maar het bleef 2-2.

KFCT pakt in zijn eerste vijf wedstrijden zo een zeven op vijftien en moet volgende speeldag op bezoek bij topper Belisia Bilzen.

KFCT: Senne De Fré, Sander Geenen (82’ Reva Krekels), Ward Verweft, Thomas Wils, Louis Coeckelbergs, Thibeau Hermans, Jef Coeckelbergs, Tom Proost, Akram Tourki, Sander Emmen, Berne Jacobs (46’ Rico Coeckelbergs).
SK Lebbeke: Jonas Aeyels, Ken Van Damme, Glory Monday, Shawn Beeckaert (67’ Christophe Van Gastel), Nathan Schuddinck, Maxim Meert (46’ Sander De Coevere), Gauthier Bourguignon, Mike De Pauw (85’ Bram Verhulst), Niels Loriers, Joachim Lyase, Yentl Van De Velde.
Doelpunten: 16’ Yentl Van De Velde (1-0), 28’ Jef Coeckelbergs (1-1), 72’ Yentl Van De Velde (2-1), 77’ Rico Coeckelbergs (2-2).
Geel: 62’ Niels Loriers, 77’ Sam Schepers, 88’ Sander De Coeyere, 91’ Yentl Van De Velde.