Speelgelegenheid

SPEELGELENHEIDSPRINCIPES PER LEEFTIJDSCATEGORIE

 

U6

Elk spelertje wat aan de wedstrijd deelneemt, krijgt evenveel speelminuten.

 

U7-U8-U9

In deze leeftijdscategorieën spreken we niet over vaste doelman. KFCT integreert een beurtrol bij de spelers zodat iedereen ook als doelman speelt en dusdanig de speelgelegenheid van minimum 50% gegarandeerd wordt.

Alle spelers krijgen elke week speelgelegenheid (op voorwaarde dat ze selecteerbaar zijn).

Alle spelers (incl. de roterende spelers die als doelman fungeren) krijgen elke wedstrijd minimum 50% speelgelegenheid.

 

U10-U11-U12-U13

Elke 15‘ worden de doorlopende vervangingen uitgevoerd. Zo komen alle spelers aan een minimum van 50% speelgelegenheid op wedstrijdbasis en aan een minimum van 60% speelgelegenheid op jaarbasis.

Doelmannen spelen de ganse speelduur bij hun respectievelijke team. Zijn alle doelmannen beschikbaar, zal er telkens één doelman mee fungeren als veldspeler.

 

U14-U15-U16-U17

Wegens de verplichte wissels speelt elke veldspeler minimum 50% op wedstrijdbasis. Dit komt overéén met de filosofie binnen KFCT. Bij beschikking over een volledige fitte spelerskern kunnen de niet geselecteerde speler(s) bij de gewestelijke ploeg meespelen.

Bij een vaste doelman per elftal, speelt deze de ganse wedstrijd. Bij meerdere doelmannen per elftal krijgen ze elke wedstrijd minimum 50% speelgelegenheid

 

U19/Beloften

Bij U19 en Beloften geldt het principe dat men een selectie moet verdienen (ref.: concurrentieprincipe). Het is dus reëel dat spelers minder speelminuten op wedstrijdbasis krijgen. Doelstelling blijft om spelers op jaarbasis minimum 50 % speelgelegenheid te geven.

Voor doelmannen wordt een beurtrol uitgewerkt met de doelstelling om alle doelmannen op maandbasis minimum 75 % speelgelegenheid te geven.